.Jeg bor i Stjær, en landsby lidt udenfor Skanderborg. Her har jeg boet i mere end 20 år, og jeg kan ikke forestille mig at bo andre steder. Jeg elsker byen, menneskene og alle de aktiviteter vi laver i fællesskab. -netop de mange aktiviteter og måden vi laver dem på var med til vi blev kåret som Årets Landsby 2021.

Efter min opvækst i Brabrand og Gellerup, har jeg taget HF-eksamen på Århus Statsgymnasium.

Jeg er udlært teknisk assistent fra Århus Tekniske Skole (nu AarhusTech), hvor jeg havde min læreplads på Terma i Lystrup.

Før og efter min læretid har jeg arbejdet i butikker: Kvickly i Gellerup, Bilka og pladeforretningen HMV – som siden er lukket.

Efter min læretid var jeg på Rønshoved Højskole, og derefter nogle år hos Terma. Derefter var jeg næsten 10 år hos Pressalit i Ry og Labflex i Tranbjerg. Jeg har i mit arbejdsliv lavet mange forskellige opgaver; dokumentation, konstruktion, projektledelse, implementering af tegneprogrammer, procesoptimering som nogle af de ting der har fyldt mest. 

I 14 år derefter var jeg afdelingsformand i min fagforening; Teknisk Landsforbund i Østjylland. Her repræsenterede jeg kolleger i både den offentlige og den private sektor. Opgaverne var utrolig varierede; jeg har forhandlet overenskomster – både for offentlige og private. Jeg har været med til, at lave kampagne for at få flere til at vælge en uddannelse som faglært, ført faglige sager for medlemmer, særligt på arbejdsskadeområdet. Jeg har været censor på min uddannelse på min gamle skole og været leder for afdelingens ansatte.

Derefter fik klimakampen tag i mig, som i mange andre. Jeg startede derfor, sammen med en veninde en reshop (en genbrugsbutik med kommissionssalg) i Skanderborg; Omtanke. Tanken bag Omtanke er blandt andet, at vi skal vænne os til at forbruge mindre, og med omtanke for kloden. Jeg vidste, at jeg ville arbejde med bæredygtighed, og da jeg selv i nogle år har købt mere og mere genbrug, og savnede muligheden for ‘bedre genbrugt’ hvor jeg bor, ja så kom tanken: hvis man kan så skal man. Du kan læse mere om tankerne i artiklen linket nederst på siden. Desværre kunne det langt fra løbe rundt, og efter 8 mdr. måtte vi lukke igen.  

Nu arbejder jeg i børnehave som pædagogmedhjælper. Det gør jeg blandt andet fordi jeg synes børn er skønne, men også fordi jeg vil gøre mine egne erfaringer, og jeg ønsker, at indsigt i og viden om et nyt område som er vigtigt for mig og for fremtiden. Jeg vil udvikle vores velfærdssamfund, og arbejde for blandt andet børnene og deres vilkår, i en kommende periode i Folketinget. Det kan du læse mere om i afsnittet om politik.

Min baggrund og netværk i fagbevægelsen har givet mig en stor indsigt i uddannelsesområdet, arbejdsmarkedsforhold og -udfordringer, og har naturligt også stor interesse og prioritet for mig. Også det kan du læse mere om på siden om politik.

Nogle tillidshverv, og noget om frivillighed

For mig er frivillighed vigtigt. Frivilligt arbejde kan give mennesker rigtig meget; både for hver enkelt af os, men også til vores samfund. For mig har det stor værdi, at få nye relationer til mennesker jeg (måske) ellers aldrig ville have lært at kende. Samtidig giver det mig mulighed for at bruge de kompetencer jeg har, og for at lære nyt. 

Frivilligt arbejde betyder også meget for små lokalsamfund. For eksempel i Stjær, hvor jeg bor, ville vores by være en helt anden (og fattigere) landsby hvis ikke vi havde så mange gode og frivillige initiativer.

En grundsætning for mig er, at vi alle har brug for, at der er brug for os, og her spiller frivilligt arbejde en vigtig rolle i vores samfund for rigtig mange mennesker.

Nuværende:

Kulturhuset Skanderborg – bestyrelse og arrangementsgruppe

Tidligere:

Erhvervsakademi Aarhus – bestyrelse

LO Århus og LO Skanderborg – forretningsudvalg

Egaa Produktionshøjskole – bestyrelse

FGU Aarhus – bestyrelse

TV2 Østjylland – repræsentantskab

Århus Kvindekrisecenter – bestyrelse

Afdelingsformand Teknisk Landsforbund Østjylland